fbpx
Select Page

De WAVE poulains warmen zich op voor het BK

Zondag strijden de junioren op een heroïsch zwaar Ardennenparcours om de Belgische titel in het wielrennen. De WAVE poulains Ilan Van Wilder en Brent Van Mulders zijn klaar voor de strijd. Hoe schatten zij hun kansen in? WAVE warmt de poulains al even op!

 

Dag poulains, jullie zijn ongetwijfeld klaar voor de strijd. Hoe schatten jullie de kansen in?

Brent: “Iedereen denkt uiteraard maar aan één naam: Remco Evenepoel. Maar volgens mij kan ook Ilan verrassen. Ik ga me alvast niet laten opjagen door Evenepoel. Maar als ik met een goeie groep kan mee springen of Ilan kan volgen, zit er misschien een plaats in de top 10 in. Voor Ilan verwacht ik een kans op het podium.”

Ilan: “Dat hangt er van af of ik opnieuw in vorm geraak. Tijdens de Ronde van Axel kreeg ik last van mijn maag en darmen. Uiteindelijk bleek ik een infectie te hebben. Het ergste is nu achter de rug, maar ik heb af en toe wel nog wat slappe benen. Hopelijk ben ik tegen zondag hersteld.”

 

Laten we als echte fans er toch van uitgaan dat één van jullie Belgisch kampioen wordt. Welk zegegebaar zullen jullie maken?

Ilan: Ik zou gewoon zodanig gelukkig zijn, dat ik alleen maar mijn armen omhoog zou steken en keihard genieten van dat moment.

Brent: Ik zou ook niet weten wat te doen. Ik zou het gewoon niet kunnen geloven. Nochtans ben ik in mijn dromen al tien keer wereldkampioen geworden. (lacht)

 

Hebben jullie een speciaal ritueel voor zo’n belangrijke koers?

Brent: Ik ga de dag voordien gewoon wat fietsen met enkele vrienden en dan praten we even over de koers. Verder probeer ik me goed te verzorgen, genoeg te slapen en goed te drinken.

Ilan: Ik zet de dag voor de koers alles klaar, zodat ik dat de ochtend voor de koers niet moet doen. Verder kuis ik mijn materiaal. Voor de start van de koers geeft mijn pa me een kruisje, en eentje op mijn zadel. Dat is zijn manier om me succes te wensen.

 

Hopelijk haalt dit gebaar iets uit. Veel succes zondag, poulains. WAVE staat als één blok achter jullie!

Share This