fbpx
Select Page

WAVE poulain Ilan Van Wilder pakt zilver op EK tijdrijden

In Brno, Tsjechië, werd op vrijdagvoormiddag het Europees Kampioenschap tijdrijden bij de Junioren gereden. Onze WAVE poulain Ilan Van Wilder verdedigde er samen met Remco Evenepoel de Belgische kleuren.

Al na een kwart van de wedstrijd zette Van Wilder een voorlopig beste tijd neer, maar vooral in de tweede helft van de 23km lange rit bouwde hij een enorme voorsprong uit. Het was wachten op die andere Belg, Remco Evenepoel, alvorens iemand hem het vuur aan de schenen kon leggen. Toptalent Evenepoel haalde uiteindelijk goud binnen, met amper 24 seconden voorsprong op Van Wilder, die indrukwekkend tweede werd. De Italiaan Tiberi vervolledigde het podium en finishte op 16 seconden van Van Wilder.

Een fantastische prestatie dus van onze Belgen in Brno. Proficiat!

Share This